Neden Radyatörün Üstü Isınmıyor, Ne Yapmalıyım?

Radyatör peteği temizliğinde sektöre yön veren Yurt tesisat, kullandığı teknolojiler ile sağlam çözümler yaratır. Radyatörlerin üstü ısınmıyor, radyatörlerin altı ısınmıyor veya bazı radyatörler ısınıp bazıları ısınmıyor önemli değil, Yurt tesisat’ı arayın her türlü kombi tesisatı sorunuzu çözüme kavuşturuyoruz.

Radyatörlerin Altı Isınmıyor

radyatör peteği temizliğinde çıkan kirli suKombiden pompalanan sıcak su radyatörlere aktarılır. Radyatörlere üstten baktığınızda görünen bükülmüş sac panel sayesinde, hava ile temas eden yüzey alanını arttırarak suyun ısısının havaya geçmesini sağlar. Su, radyatörden çıkana kadar enerjisini odaya bırakır ve tekrar ısınmak için kombiye döner. Bu döngü devamlı ısınmamızı sağlar.

Kombi tesisatı borular ve radyatörler ile kapalı devre bir sistemdir. Arızalar haricinde, su girişi ve çıkışı olmaz. Suyun hareketi ona kinetik enerji sağlar. Bu enerji ise aşınma olarak bize döner. Radyatörü içten aşındırarak suda metal partikülleri dolaşmaya başlar. Çok uzun zaman bakım ve temizlik yapılmazsa, su akışkanlığı azalarak adeta cıvık bir çamura dönüşür. Temizlik görevi ise kombi altındaki küçücük bir metal süzgece düşer. Bu süzgecin küçük gözenekleri tıkanır, suyun içinden geçmesi zorlaşır. Hem kombi pompası zorlanır, hem de radyatörlere sıcak su gitmez. Çok fatura karşılığında az ısınma durumuyla karşı karşıya kalınır.

Panel radyatörlerin iki ana paneli vardır. Panel ise uzatılmış bir su yoludur. Yol uzun olsun ki çıkışa kadar maksimum enerji bıraksın. Bu yılan şeklinde su yolunun tabana yakın olan virajlarında katı maddeler birikerek suyun geçişine engel olur. Ve radyatör peteğinin altı ısınmaz üstü ise sıcaktır.

Radyatörlerin Üstü Isınmıyor

Az önce bahsettiğim gibi kapalı devre bir sistem olan kalorifer tesisatında hava bulunmaz, bulunmamalıdır. Bu sebeple her radyatörde hava alma prujörü koyulur. Sisteme hava girerse, sudan daha hafif olduğu için radyatör peteğinin üstünde birikir. Su üst kısımlara ulaşamaz, su temas etmeyen üst yüzeyler soğuk kalacaktır.

Bu problem radyatörün hava prüjörünü düz tornavida ile gevşeterek, su gelene kadar havayı boşaltarak çözülür.

Bazı Radyatörler Isınmıyor

yoğuşmalı kombi tesisatıBazı radyatörler ısınmıyorsa kombi yada boru tesisatından kaynaklanır. Kombinin pompası uzak peteklere suyu basamıyor olabilir. Gücü yetmediğinden. Isınmayan radyatöre özel olarak, o radyatöre giden tesisat doğru yapılmamış olabilir. Boru kesiti çok dar olup su geçişine izin vermiyor olabilir.

Kombi seçimi yapılırken, radyatör sayısı ve kullanılan kalorifer borusunun uzunluğu göz önünde tutulmazsa, kombi pompasının gücü yetmeyebilir.

Sadece belirli radyatörler ısınmıyorsa bu durum kalorifer tesisat borularından da kaynaklanıyor olabilir. Kalorifer boruları katı maddeler nedeniyle tıkanabiliyor. Tıkanıklık noktasının konumuna bağlı olarak, ısınmayan radyatör sayısı değişebilir.

Bu sorunu kendiniz çözemezsiniz. Yurt tesisat olarak darbeli radyatör temizleme makinesi ile petek temizliği yaparak çözebiliriz. Eğer radyatör peteği tamamen tıkalı ise değiştirmekten başka bir çözüm yoktur.

Havalı Darbeli Radyatör Petek Temizleme Nasıl Yapılır?

Havalı darbeli petek yıkama, radyatör peteği temizleme makineleri ile yapılmaktadır. Cihaz banyoda bulunan petek bağlantılarından veya kombi kolektörü var ise kollektörden bağlanır.

  1. 1- Makine bağlanır, bütün radyatörlerin vanaları kapatılır.
  2. 2- Zarar görmemesi için kombi altındaki vanalar kapatılarak kombinin radyatörler ile bağlantısı kesilir.
  3. 3- Temizliği yapılacak radyatörün vanaları açılır.
  4. 4- Havalı darbeli kalorifer petek temizleme makinesi temizlik tamamlanıncaya kadar çalıştırılır.
  5. 5- Bütün radyatörler için işlem tekrarlanır.
  6. 6- Radyatör temizliği işlemi yapılırken borular ve peteklere zarar verecek hiçbir kimyasal kullanılmaz.
  7. 7-Radyatörlerin havası alınır ve işlem tamamlanır.
  8. 8- Kombi filtresi temizlendikten sonra tüm radyatörler ısınana kadar çalıştırılır. Kışa hazır şekilde teslim edilir.
  9. 9- Kombi tesisatı temizlenirken radyatörleriniz yerinden sökülmez.
Hemen Ara