Kalorifer Tesisatı

Kalorifer Tesisatı Problemleri

kalorifer peteğiKombi ile ısınma sisteminin en önemli parçalarından biri olan kalorifer(radyatör) petekleri ve tesisatı, yanlış uygulamalar sonucunda tüketicilere sık sık problemler çıkarmaktadır. Ankara'nın tesisatçısı Yurt Tesisat her tür kombi tesisatı, kalorifer tesisatı, radyatör tesisatı, ilaçlı yada ilaçsız petek temizliği işlerinde yanınızda. En ucuz değil ama en doğru çözümleri sunuyoruz. Kayıtsız "usta"larla para ve zaman kaybetmeyin. Garantili servis, profesyonel çözümü buldunuz.

Kalorifer Tesisatı Hataları

Kalorifer tesisatı yapılırken hatalar yapılmakta ve bu hatalar sonucunda ısınmayan evler ile kabarmış doğalgaz faturalarıyla karşı karşıya kalınıyor. Yanlış platik kaynak sonucu kesiti daralmış borularda sirkülasyonun zorlaşması, kombinin devirdaim pompasını bozuyor bunun yanında ısınma verimsiz gerçekleşiyor. Tesisat yönüne dikkat edilmeden bağlanan kaloriferler ısınmıyor. Tüm bu sorunların çözümü Yurt Tesisatta.

Kalorifer peteği temizliğinde sektöre yön veren Yurt tesisat, kullandığı cihazlar ile sağlam çözümler yaratır. Radyatörlerin üstü ısınmıyor, kaloriferlerin altı ısınmıyor veya bazı kaloriferler ısınıp bazıları ısınmıyor fark etmez, Yurt tesisat’ı arayın her türlü kombi tesisatı sorunuzu çözüme kavuşturuyoruz.

Kaloriferlerin Altı Isınmıyor

radyatör peteği temizliğinde çıkan kirli suKombiden pompalanan sıcak su kaloriferlere aktarılır. Kaloriferlere üstten baktığınızda görünen bükülmüş sac panel sayesinde, hava ile temas eden yüzey alanını arttırarak suyun havaya geçmesini sağlar. Su, kaloriferden çıkana kadar enerjisini odaya bırakır ve tekrar ısınmak için kombiye döner. Bu döngü devamlı ısınmamızı sağlar.

Kombi tesisatı borular ve kaloriferler ile kapalı devre bir sistemdir. Arızalar haricinde, su girişi ve çıkışı olmaz. Suyun hareketi ona kinetik enerji sağlar. Bu enerji ise aşınma olarak bize döner. Kaloriferi içten aşındırarak suda metal partikülleri dolaşmaya başlar. Çok uzun zaman bakım temizlik vesaire yapılmazsa, su akışkanlığı azalarak adeta cıvık bir çamura dönüşür. Temizlik görevi ise kombi altındaki küçücük bir metal süzgece düşer. Bu süzgecin küçücük gözenekleri tıkanır, suyun içinden geçmesi zorlaşır. Hem kombi pompası zorlanır, hem de kaloriferlere sıcak su gitmez. Çok fatura karşılığında az ısınma durumuyla karşı karşıya kalınır.

Panel radyatörlerin iki ana paneli vardır. Panel ise uzatılmış bir su yoludur. Yol uzun olsun ki çıkışa kadar maksimum enerji bıraksın. Bu yılan şeklinde su yolunun tabana yakın olan virajlarında katı maddeler birikerek suyun geçişine engel olur. Ve kalorifer peteğinin altı ısınmaz üstü ise sıcaktır.

Kaloriferlerin Üstü Isınmıyor

Az önce bahsettiğim gibi kapalı devre bir sistem olan kalorifer tesisatında hava bulunmaz, bulunmamalıdır. Bu sebeple her kaloriferde hava alma prujörü koyulur. Sisteme hava girerse, sudan daha hafif olduğu için kalorifer peteğinin üstünde birikir. Su üst kısımlara ulaşamaz, su temas etmeyen üst yüzeyler soğuk kalacaktır.

Bu problem kaloriferin hava prüjörünü düz tornavida ile gevşeterek, su gelene kadar havayı boşaltarak çözülür.

Bazı Kaloriferler Isınmıyor

yoğuşmalı kombi tesisatıBazı kaloriferler ısınmıyorsa kombi yada boru tesisatından kaynaklanır. Kombinin pompası uzak peteklere suyu basamıyor olabilir. Gücü yetmediğinden. Isınmayan kalorifere özel olarak, o kalorifere giden tesisat doğru yapılmamış olabilir. Boru kesiti çok dar olup su geçişine izin vermiyor olabilir.

Kombi seçimi yapılırken, kalorifer sayısı ve kullanılan kalorifer borusunun uzunluğu göz önünde tutulmazsa, kombi pompasının gücü yetmeyebilir.

Sadece belirli kalorifer ısınmıyorsa bu durum kalorifer tesisat borularından da kaynaklanıyor olabilir. Kalorifer boruları katı maddeler nedeniyle tıkanabiliyor. Tıkanıklık noktasının konumuna bağlı olarak, ısınmayan kalorifer sayısı değişebilir.

Bu sorunu kendiniz çözemezsiniz. Yurt tesisat olarak bu sorunları kalorifer temizleme makineleri ile petek temizliği yaparak çözebiliriz.

Kalorifer Petek Temizleme Nasıl Yapılır?

Petek yıkama, radyatör peteği temizleme makineleri ile yapılmaktadır. Cihaz banyoda bulunan havlupana veya kombi kolektörüne bağlanır.

Kalorifer Petek Temizleme İşlem Sırası

  1. 1-Makine bağlanır, bütün radyatörlerin vanaları kapatılır.
  2. 2-Kombi altındaki vanalar kapatılır.
  3. 3-Temizliği yapılacak radyatörün iki vanasıda açık bırakılır.
  4. 4-Kalorifer petek temizleme makinesi belirli süre açılır.
  5. 5-Bütün radyatörler için işlem tekrarlanır.
  6. 6-Kalorifer temizliği işlemi bittikten sonra kalorifer tesisatına petek koruyucu kimyasal koyulur.
  7. 7-Daha sonra, kombinin vanaları açılarak kombi çalıştırılır.
  8. 8-Kalorifer peteklerinin havası alınır ve işlem tamamlanır.
  9. Not: Kombi tesisatı temizlenirken radyatörleriniz yerinden sökülmez. (Alüminyum radyatörler hariç.)
WhatsApp'tan Yaz
Hemen Ara