Hermetik ve Yoğuşmalı Kombi Arasındaki Fark Nedir?

hermetik ve yoğuşmalı kombi farkı infografikHermetik kombi ve yoğuşmalı kombi arasındaki fark yanma sonucu ortaya çıkan atık gazların enerjilerindeki farktır. Yoğuşmalı kombiler dışarı atılacak ve havaya gidecek enerjiyi geri dönüştürür ve evi ısıtmak için kullanır. Yoğuşma teknolojisi her geçen gün ilerlemekte ve verimlilik artmaktadır.

Hermetik Kombi Nedir?

hermetik ve yoğuşmalı kombi arsındaki farkDoğalgazı yakmak için gerekli olan oksijeni dış ortamdan alan ve atık gazı direk dış ortama gönderen kombi sistemine hermetik kombi denir. Yaşam alanındaki oksijeni tüketmez, atık gazın eve sızması gibi bir tehlike oluşturmaz. Bu sebeple bacalı kombilerden güvenlidir.

Yoğuşmalı Kombi Nedir?

radyatör ve kombi çalışma sistemiAtık gazdaki boşa gidecek enerjiyi, yeniden evi ısıtmak için dönüştüren kombi sistemine yoğuşmalı kombi denir. Üç çeşit yoğuşmalı kombiden bahsedilebilir. Yarı yoğuşmalı, tam yoğuşmalı ve çift yoğuşmalı. Yarı Yoğuşma hermetik kombilere ek eşanjör takılarak elde edilen türdür. Verimleri %103 seviyesindedir. Sıcak su üretirken yoğuşma yapamazlar.

Tam Yoğuşmalı Kombi Nedir?

Gaz hava karışım oranı değişken ayarlanan ve yoğuşma verimi daha da yükseltilmiş kombidir. Verimleri %109 seviyesinin üstüne çıkabilmektedir. Sıcak su üretirken yoğuşma yapamazlar.

Çift Yoğuşmalı Kombi Nedir?

Tam yoğuşmaya ilave olarak sıcak su yoğuşma verimi daha da yükseltilmiş kombidir. Verimleri %109 seviyesinin üstüne çıkabilmektedir. Sıcak suda verim %110 seviyelerindedir.

WhatsApp'tan Yaz
Hemen Ara